Referenties

“Solliciteren is een vak apart. En wanneer je net als ik jarenlang gewerkt hebt met een technisch, inhoudelijke focus, zonder aandacht te besteden aan de intermenselijke kant, wordt solliciteren een moeilijke kwestie. Caroline heeft me in hele korte tijd duidelijk gemaakt wat er van een sollicitant verwacht wordt en ook wat er niet van verwacht wordt. Onder andere met behulp van video-opnames. Dit heeft mij geholpen om met zelfvertrouwen gesprekken in te gaan en dat heeft direct tot positieve resultaten geleid.”
J.B.

“Na eerdere coachingtrajecten met matig resultaat kwam ik via een aanbeveling in contact met Caroline. Vanaf het eerste gesprek was mij duidelijk dat Caroline op een heel prettige wijze onderscheidend is. Haar aanpak is pragmatisch, persoonlijk en kenmerkt zich door een brede vakkennis. Daarbij is zij als professional maar ook als mens zeer begaan en betrokken. Ze bewijst keer op keer echt te luisteren, stuurt op tijd bij indien nodig en haar vakkundige en begrijpelijke uitleg van complexe materie is een verademing. Mijn kijk op zaken, zowel prive als zakelijk is na de begeleiding door Caroline daadwerkelijk verbeterd. Ik beveel haar dan ook van harte aan bij iedereen die sterker wil worden met behulp van een Coach of Psychologe.”
G.K.

“Caroline is een betrokken en deskundige professional. Als coach en trainer heeft zij een scherpe kijk op mensen en hun ontwikkeling in arbeidssituaties. Ze stelt verdiepende vragen die tot nieuwe inzichten leiden en houdt de onderliggende belangen van verschillende partijen in organisaties in het oog. Ze is bedachtzaam en analytisch en kiest oplossingsgerichte perspectieven die aansluiten bij de situatie en het individu. Haar ervaring is voelbaar, maar staat nooit in de weg. Het is een groot plezier om met haar te werken”.

M.P.

“Dit traject met Caroline heft heel veel goed opgeleverd en ik ben dan ook zeer tevreden. Resultaten: een nieuwe baan, een eigen bedrijf, burn out voorkomen en weer zin en plezier in het werk. Echt fantastisch”.
H.S.

“Ik ben met Caroline via De Baak in contact gekomen toen ik een carrière switch wilde maken. Caroline heeft me erg goed geholpen met de eerste stappen zetten in een nieuwe richting. Dankzij haar rake inzichten en concrete opdrachten wist ze helderheid te scheppen in een complexe fase. Ze gaf haar scherpe inzichten op een eerlijke en open manier, waardoor ik werd uitgedaagd eerlijker naar mezelf te kijken. Caroline checkte bij mij altijd in hoeverre ik vond dat haar hypothese klopte, waardoor ik gebruik kon maken van haar expertise en heldere kijk, zonder dat mij daarbij iets werd opgelegd.
Ze heeft veel vakkennis die ze pragmatisch weet in te zetten zodat ik de verdieping kreeg die ik op dat moment nodig had. Ik ben zeer tevreden over mijn coachingstraject met Caroline. Ze is een fijne, rustige en gedegen gesprekspartner. Ik beveel haar van harte aan als coach”.
L.van U., PHD Candidate at University of Aberdeen

“Gisteren de eerste trainingsdag sollicitatie gehad. Mijn vertrekverhaal ging uitstekend. Authentiek en geloofwaardig was de feedback. Dank je wel nog voor je hulp. Ik heb er erg veel aan gehad. Stabiel en energiek zijn nu woorden die veel beter bij me passen. Dat was een paar maanden geleden anders”.
C.H.

“Caroline was mijn coach tijdens het outplacementstraject dat ik volgde toen ik in 2014 na een reorganisatie mijn baan verloor. Meer dan een jaar heb ik haar regelmatig gesproken. In het begin van het traject zagen we elkaar bijna wekelijks en op den duur maandelijks. Vanaf het eerste moment heb ik gevoeld dat Caroline achter mij stond en dat ze met me mee wilde denken over hoe nu verder. Te midden van diverse goedbedoelde adviezen van vrienden en familie over te maken keuzes en te nemen stappen, was Caroline voor mij een baken van rust en stabiliteit. Caroline wees mij op dingen van mij die ‘als vanzelf’ goed gingen, en door aandacht te schenken aan die eigenschappen ontwikkelde ik op den duur een heel nieuw beroepsperspectief. Caroline bezit de vaardigheid om aan te sluiten bij het hier en nu. Ze durft haar programma los te laten als ze denkt dat andere dingen voor moeten gaan, en tegelijkertijd houdt ze het overzicht. Caroline is toegewijd en deskundig. Ze is positief maar niet naief”. Na een coachingsgesprek met Caroline voelde ik me altijd krachtig en enthousiast en in staat om volgende stappen te zetten die mij dichter bij mijn doel brachten”.
P.T.

“Loopbaanbegeleiding is een intensieve aangelegenheid, waarbij de begeleider echt verschil kan maken. Caroline’s vermogen om ‘maatwerk’ te leveren, heeft mij in mijn kracht gezet. Betrokken, eerlijk, positief en in staat om de ander zelf tot inzicht te laten komen. Door mij te zien, heeft Caroline mij mijzelf laten zien.”
A.C.

“Ondanks dat het op sommige momenten heel erg confronterend kon zijn, vond ik het steeds weer heel erg motiverend. Ik heb kennis opgedaan die ik op elk moment in mijn loopbaan kan gebruiken. Ik heb geleerd wat mijn valkuilen zijn en hoe hiermee om te gaan. Hierdoor heb ik veel zelfvertrouwen gekregen.“
R.K.

“Caroline is mij daarna gaan begeleiden op een wat praktischer niveau. Het ‘wat ik kan en wil’ omzetten in concretere beroepssectoren en functies. Ook hebben we samen gekeken naar welke randvoorwaarden voor mij belangrijk zijn in werk. We hebben mijn onzekerheden besproken en geconcludeerd dat ik eerst een plek moest vinden waar ik zelfvertrouwen op kon doen, om daarna weer een stap te zetten. Caroline heeft mij dus de nodige psychische inzichten gegeven. Zij is een ster in het geven van zelfvertrouwen en het  benadrukken van sterke kanten.”
L.J